torstai 1. tammikuuta 2009

Meksikolaisessa junassa

on hillitön tunnelma. Se pysähtyi keittön ja olohuoneen välille, juuri siihen peilin eteen, sen kyydissä oli kaksi hillitöntä matkalaista, toisella oli rikkipureksittu vietnamilainen riisinkerääjän aurinkohattu, valkoinen paita ja kimalteleva malajalamilaisin iskulausein koristettu huivi - haettu vaikutelma oli tosiaan kuulemma meksikolainen junakuski -toinen oli pukeutunut äidin ylioppilaslakkiin, jarruna oli sählymaila väärinpäin ja penkin olivat punaiset, mustat ja jotain siltä väliltä. Sen ylioppilaslakin kantajan mielestä hän olisi asusteiden puolesta sopivampi ohjaamaan tuota korskeata huiveja ja tyynyjä pursuavaa teräsorhea. Jotenkin sopu löytyi ja matka jatkui kohti Pueblaa, Oaxacaa tai Pieksämäkeä.

Se kuva jäi ottamatta, pahus.

Mutta sen junan kyytiin kernaasti tammikuun ensimmäisenä nousen ja matkaan uusiin seikkailuihin. Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

3 kommenttia:

Matroskin kirjoitti...

Lapset on ihania, kun ne keksii. Meillä leikitään usein Hauskoja kotivideoita. Siitä toilaillaan, kaatuillaan ja kieritään sohvalta. Toinen hauska leikki oli Pelkokerho (=Pelkokerroin). Siinä kävellään sohvan selkänojalla, vaarana kokoajan putoaminen.

Epävirallinen mielikuvitusystävä kirjoitti...

Totta. Olen tänään jo töissä, ja hra pikkarainen soitti; isi taikoo, isi taikoo! Oli kuulemma taikonut toisesta omenamehusta tavallista omenamehua. Jotenkin sitä noiden lasten kautta uskoo itsekin taikoihin ihan eri tavalla.

Hauskat kotivideot on kuumaa kamaa täälläkin. Valitettavasti meidän kämpppä on aika ahdas, varsinkin meidän tokaluokkalaiselle, joka on jo melkein mun kokoinen. Joutuu suitsimaan tosi usein sitä hyppelyä, heittäytymistä, juoksua ja painia. Pojat kaipaavat yhä vanhaa Ikean (lähinnä pomppimiseen soveltunutta)sänkyä, joka vaihdettiin Tempurin kivikovaan. Siihen ei paljon heittäydytä.

Polku vaatekaapilleni kirjoitti...

Minustakin ihania ovat leikit ja myös se puhdas vilpitön nauru! Sain joululahjaksi Totoron (elokuva) ja voi, miten pienokainen nauroi. Se oli yksi koko joulunajan kohokohdista!