sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Kyöpelinvuori - nyt




Kylläpä pihoilla ja pikku kadunpätkällämme kuhisi tänään! Pojat pääsivät myös mukaan, onneksi, viimeisen viikon ovat flunssaisina viettäneet sisällä ja energiaa on näemmä kertynyt sukkien sisälle. Ei kulkeutunut vitsojen kera pois näköjään, sama humu ja meininki jatkui virpomisen jälkeenkin.

Kevät on täällä, ei epäilystäkään. Valoa on. Eilen kuulin kiurut ja kun kaikki asukkaat kadultamme olivat vetäytyneet huoneisiinsa, kävelin pihan poikki, kuulin keveän sateen kutittelevan rännejä. Muita ääniä ei ollutkaan, paitsi ehkä odotuksen. Esikoisen kanssa tarvoimme mutaisten peltojen poikki pienen joenuoman äärelle pajunkissoja noutamaan. Nuhainen ja villi poikani huudahteli pienen kosken äärellä kuin vanhan ystävän nähtyään, virpoi sen juuri taittamallaan pajunoksalla ja heitti vitsansa virran vietäväksi. Hän on ollut aina todella innostunut tästä palmusunnuntain perinteestä, paljon innostuneempi kuin pikkuveljensä. Tänä vuonna tuli ensimmäisen kerran tilanne, että hän ehkä viiden minuutin ajan epäröi lähteä raitille, kun koulukaveri, jonka kanssa oli sopinut virpovansa, olikin kipeänä. Mutta sitten, kuitenkin, vanha mielihalu voitti.

Mutta ymmärrän kyllä, noidatkin kasvavat, lopulta.

7 kommenttia:

Joana kirjoitti...

Näin ne lapset kasvavat. Meilläkin oli ensimmäinen palmusunnuntai, ettei noita lähtenyt kierrokselleen. Onneksi uusi sukupolvi on kasvamassa, joten ehkäpä jo ensi vuonna saa äiti lähetellä lapsia matkaan.

Kauniita kuvia nämä utuisetkin!

Epävirallinen mielikuvitusystävä kirjoitti...

Täällä oli kyllä paljon erilaisia ötököitä liikkeellä, itse asiassa aika vähän perinteisiä noita-akkoja kirjavine huiveineen. Aika aikansa jne.

Polku vaatekaapilleni kirjoitti...

Hei, pitkästä aikaa kävin lukemassa sielukkaita tekstejäsi ja lämmitti kovin mieltäni ja sydäntäni kaikki.
Iloa ja valoisaa lämmintä kevättä
toivon

Epävirallinen mielikuvitusystävä kirjoitti...

Kiitos Neidonhiuspuu, kiva kun piipahdit ja viihdyit! Valoisia päiviä sinnekin.

Kathe kirjoitti...

Onpa suloisia noitia! Meillä kävi vain yksi virpojaporukka: kolme poikaa ja yksi tyttö, aika isoja jo. Vain tyttö oli pukeutunut, pojat olivat tavallisissa vaatteissa. Annoin kuitenkin palkan kaikille (meillä oli vain muumikeksejä ja Kouvolan lakua, eli aika ankeaa) kun olivat niin kohteliaita. Hyvää pääsiäistä sinulle ja perheellesi!

Polku vaatekaapilleni kirjoitti...

Blogini on taas "auki".
Tervetuloa ja iloa!

Epävirallinen mielikuvitusystävä kirjoitti...

Kiitos toivotuksista, Kathe - ja Neidonhiuspuu myös, hienoa, että se on auki, olenkin muutaman kerran käynyt katsomassa, mutta epäillyt sen olevan vain kutsutuille. Eli sinne seikkailemaan...