torstai 23. huhtikuuta 2009

Äitiys-haaste


Heli haastoi minut listaamaan viisi hyvää asiaa äitiydestä. Viisi tuntuu vähältä, mutta nämä kirjaan nyt tänään:

1. Mysteeri. Olen kiitollinen, että saan aitiopaikalta seurata ihmisen kehitystä, ihmisenä olemista, ihmiseksi tulemista, ihmiseksi oppimista. Kyllähän sitä jokainen itsessään kantaa tätä mysteeriä sisällään, mutta ainutkertainen näkökulma tämä on. Silti, en tiedä olenko ymmärtänyt mitään. Tai päässyt oikeasti osalliseksi heidän mysteeristään. Mutta tiedostan, että sellainen on.

2. Ilo ja ajattelun kahleettomuus, vapaus. (Tätä siis koen lapsilta saavani; minulla tietysti ei ole heille tarjota kuin kahleita.)

3. Ihmettely. Mikä olikaan Kapteeni Koukun nimi ennen kuin Peter Pan heitti hänen kätensä krokotiilille? Mitkä muuten on mun päiväkodin hoitajien nimet?

4. Iltahetket juuri ennen nukahtamista (siis jälkeen jokailtaisen venkoilun), aamuhetket, jolloin on aikaa heräillä hitaasti.

5. Yllättävät päivällisvieraat. Joskus niillä on näkymätön häntä, joskus pannumyssy päässä ja niiden nimi on kuulemma Dartfaader. Kinttu-setä Ville tosin on ärsyttävä, se on vaan puheissa, mutta syömisestä ei meinaa tulla mitään, kun Kinttu-setä Villen kuvitellut tekoset saavat miehenalut nauramaan niin, että tippuvat tuolilta.

2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

hyvä lista (tietysti). kappas vaan, "kinttu-setä ville" naurattaa mukavasti aamutuimaan.

Epävirallinen mielikuvitusystävä kirjoitti...

Joo Kinntu-setä on hassu,mutta argh, meidän ruokailut on joinain viikkoina todella tuskallisia oion niitä vaan kokoajan. Pitäisikö niiden pehvat liimata tuooliin oikeesti, että ne pysyisivät siinä edes ysömisen ajan.
Tällä viikolla ovat kyllä syöneet ihmeellisen kiltisti vaikka olen yksin. Olen tällaisista asioista kiitollinen.