keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Alvaa onks nää oikein päin?



Kysyy Herra Pikkarainen ja näyttää jalkojaan.

Sairastupaa pidetään: luetaan Miinoja ja Manuja, niitä, jotka tämä äiti dyykkasi taloyhtiön roskakatoksesta, katsotaan Krokotiili Genaa ystävineen ja tietysti erityisesti Tsheburashkaa, ihanaa Muksista. Ollaan vähän aikaa Muksiksia, mielellään koko perhe. Syödään itsetehtyä napoletaanaa ja spaghettia, ja sepä maistuu tosiaan ihan tomaatilta.

Harjoitellaan r-kirjainta: Daketti, draketti, rrragetti, Kaddhu, Panda-kaddhu.

Iloisia uutisiakin: ensi yöksi on odotettavissa tähtisadetta.
Toivomuksia voi siis esittää. Tiedän mitä toivon.

4 kommenttia:

Matroskin kirjoitti...

Meillä kysellään koko ajan "Äiti, kumpijalkainen mä oon?" Mikä Gena-video teillä on? Meillä on vanha neukkulainen nukkeanimaatio, mutta sitä oli saatavilla vain saksankielisellä puheella. Tilasin Saksan Amazonista. Lapset kyllä katsovat sitä mielellään, kuten myös eestinkielistä Pupujussia ja susihukkaa. Cheburashkastahan on myös ruotsalainen animaatio, joka on tehty ilman kirjailijan lupaa, ja sitä on esitetty Suomessakin. Neukkuversio on todella huolellisesti tehtyä stop motion -animaatiota, aika ihana.

violet kirjoitti...

voi saasta, multa taisi mennä tähtisade ohi...

Epävirallinen mielikuvitusystävä kirjoitti...

Hei Matroskin ja Violet,

En nähnyt tähtiä minäkään, ihan liian sumuista ja sateista!

Gena on just se neukkuversio, mutta siinä on musta vähän ankeahko suomalainen dubbaus. Naisäänet on ok, mut miesäänenä on se sama kuin on Into ja Kunto -sarjassa rytmitys on minusta outo tai mikä nyt olisi oikea sana, motivoimaton?
Kirjastosta ollaan tuo löydetty ja aina välillä lainataan, kun tulee Cheburashkan kaipuu.

Viime talvena ostin Amazonista pari osaa Masters of Russian animation -sarjaa ja siinä on tuo Jänis ja kettu (vai susi?) Mun ja Hra Pikkaraisen suosikki on Juri Norsteinin "Siili Sumussa" "Yotshik v Tymane" (se löytyy pätkittynämyös You Tubesta). Hra Pikkarainen on tosin erityisen ihastunut videon alussa soivaan puna-armeijan kuoron Kalinkaan. Joskus laitetaan levy päälle ihan vaan sen Kalinkan hurman takia.

Liivia kirjoitti...

Muksis on huippu! Harmi, että meidän video meni jo liian katselusta tilttiin.